Kreative Trøndelag
Orkdal VGS > Aktiviteter > Sertifisert som Miljøfyrtårn

Sertifisert som Miljøfyrtårn

Etter cirka et halvt års jobbing er nå Orkdal vgs sertifisert som Miljøfyrtårn. I dag mottok skolen det håndfaste beviset på dette da ordfører Oddbjørn Bang overrakte miljøfyrtårnplaketten til rektor Kristoffer Uppheim og ansvarlig for Miljøfyrtårn på skolen Steinar Krogstad.

Skolen har jobbet med å oppfylle de ulike kriteriene som må være på plass før godkjenningen. Det dreier seg miljøtiltak som f.eks. energisparing, reduksjon av papirforbruk, kildesortering m.m.

Rektor Uppheim sier at skolen lenge har ønsket denne sertifiseringen, og han er glad for at de nå har kommet så langt i prosessen.

«Det er nå arbeidet virkelig starter» - sier Krogstad. «Det er nå vi skal følge opp alle tiltakene som er satt i gang». Krogstad sier at prosessen videre blir både spennende og utfordrende. Dette er jobb der alle må bidra, det gjelder både ansatte og elever. «Dette er en kontinuerlig prosess, vi kan ikke hvile på laurbærene» avslutter Krogstad.

 

Fv. Oddbjørn Bang, Kristoffer Uppheim og Steinar Krogstad

Hva er Miljøfyrtårn?

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Nesten 5000 virksomheter er sertifisert Miljøfyrtårn per juni 2016.

Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. Virksomhetene oppfyller kriterier og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø.

Miljøfyrtårn har tilpassede kriterier for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. Det leveres en årlig klima- og miljørapport og hvert tredje år blir virksomheten resertifisert.

Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp.


Utskriftsvennlig versjon